Vår historie

Odd Øiesvold tok i 1952 svennebrev i gullsmedfaget. I 1955 etablerte han Gullsmed og Urmaker Øiesvold. Forretningen og verkstedet ble raskt godt mottatt hos Jessheims befolkning. Reparasjoner, egendesign av både unike og lokale smykker og ikke minst - eget designet sølv til Romeriksbunaden satt Øiesvold-navnet på kartet. Sønn Erik Øiesvold gikk i sin fars fotspor. Etter endt utdannelse som gullsmedmester har han toppet tittelen med også gemmolog og takstmann. Han overtok butikkdriften etter sin far i 1982 og har frem til 2012 drevet stødig i sin fars fotspor flere steder i Storgata på Jessheim.I dag jobber Erik Øiesvold som takstmann på heltid og er ansett som en av landets beste eksperter på diamanter.

I 2012 overtok Pernille Cook den daglige driften av butikken. Gullsmed Marita Skogholt - som har gått i læra hos Erik Øiesvold - er pr i dag ansatt på heltid som gullsmed i butikken. Både reparasjoner og egne produkter behandles - i Øiesvold's ånd og med Erik som kontrollør ved behov.

Januar 2020 flyttet butikken i flotte nye lokaler på torget - rett ved gjennomgangen til Jessheim Storsenter. Her har vi tatt med oss verksted som hjerte i butikken, så gjennom en glass-vegg kan du se gullsmed Marita jobbe.

Velkommen til oss!!